• 1

Odjel pojačane brige i njege

Ovisno o stupnju samostalnosti u podmirivanju potreba za kretanjem, oblačenjem, osobnom higijenom i slično, korisnici se smještavaju na stambeni dio ili na odjel pojačane brige i njege.

Na odjel pojačane brige i njege smještavaju se korisnici kojima je potreban intenzivan nadzor i pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Smještajem na pojačani odjel teže pokretnom, nepokretnom i inkontinentnom korisniku te korisniku sa specifičnim potrebama pri održavanju osobne higijene i zadovoljavanju osobnih potreba pružaju se sve potrebne usluge za poboljšanje, odnosno održavanje njegovog postojećeg stanja uz vrhunsku medicinsku uslugu, uslugu njege, uslugu fizioterapije, ali i briga za ispunjavanje socijalnih potreba svakog pojedinca.

Sobe i oprema su u potpunosti prilagođene osobama starije životne dobi sa povećanim potrebama za tuđom pomoći i podrškom. Svaka soba opremljena je sa medicinskim krevetima velikog broja funkcija mijenjanja položaja (podizanja uzglavlja, podnožja i kreveta po visini) sa električnim motorom te ogradom za spuštanje i trapezom, stolićom za hranjenje, signalizacijskim zvonom i telefonom.

Zbog zdravstvenog stanja korisnika smještenih u Odjelu pojačane brige i njege, kupanje se vrši u zajedničkoj prostranoj kupaoni prilagođenoj potrebama korisnika, gdje su zastupljene različite sprave za što lakšu njegu korisnika (lifteri za kupanje, “princeze”, invalidska kolica i sl.).