Ponedjeljak, 10 Srpanj 2017 14:09

Donacija za UOLL

NAŠ ISTINSKI DOBITAK LEŽI U NAŠEM MILOSRĐU, DOBIVAMO SAMO ONAKO KAKO DAJEMO Dom za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK kao ustanova socijalne skrbi brine o kvaliteti života svojih korisnika na svim razinama ljudskog djelovanja, ali ne zaboravlja ni one socijalno osjetljive skupine u zajednici kojima je također potrebna pomoć.
Srijeda, 21 Lipanj 2017 14:56

Obilježavanje dana glazbe

GLAZBA JE IZVOR RADOSTI MUDRIH LJUDI Svjetski dan glazbe i ujedno prvi dan ljeta obilježava se u više od 460 gradova u 110 zemalja na svim kontinentima, a u mnogim afričkim državama taj dan je proglašen i nacionalnim praznikom.
„Uspjeh nastaje kada se sretnu spremnost i prilika.“ U subotu 3. lipnja 2017. godine u organizaciji Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije odžana je tradicionalna manifestacija 18. Festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom Hrvatske.
Utorak, 06 Lipanj 2017 12:57

Pokazna vatrogasna vježba

VATRU GASI, BRATA SPASI U Domu za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK, osim visokog standarda usluge koji pružamo, redovito brinemo i o tehničkoj ispravnosti opreme Doma NOVINŠČAK te o sigurnosti naših korisnika. Sukladno tome, u srijedu, 31. svibnja 2017. godine, pozvali smo Javnu vatrogasnu postrojbu Čakovec da izvede pokaznu vatrogasnu vježbu u slučaju požara u…
„Vježba na slobodnom zraku, pod širokim nebom, najbolji je lijek za tijelo i duh.“ Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti ove se godine diljem svijeta obilježava od 29. svibnja do 4. lipnja. Svrha obilježavanja MOVE WEEK-a je podizanje svijesti o važnosti kretanja i bavljenja sportom.
Četvrtak, 01 Lipanj 2017 07:14

Šetnja na festival cvijeća i jagoda

NIJE DOVOLJNO SAMO ŽIVJETI. POTREBNO JE IMATI MALO SUNCA, MALO SLOBODE I MALO CVIJEĆA. Festival cvijeća i jagoda uz Sajam rukotvorina dio je manifestacije kojom je obilježen Dan grada Čakovca, a sunčani proljetni dan izmamio je i nas u šetnju prekrasno ukrašenim gradom ispunjenim mirisom cvijeća i slatkih jagoda. Nakon lagane ali duge šetnje odmorili…
Četvrtak, 01 Lipanj 2017 07:06

Hrvatska volontira

UDI PROMJENA KOJU ŽELIŠ VIDJETI U SVIJETU Dom NOVINŠČAK ove godine aktivno se priključio akciji Hrvatske mreže volonterskih centara naziva „Hrvatska volontira“ uspostavom volonterskog kluba korisnika i prikupljanjem financijskih sredstava za logopedsku opremu i pomagala za djecu s teškoćama u razvoju.
Petak, 26 Svibanj 2017 07:57

Druženje s mladima

NE PRESTAJEMO SE IGRATI ZATO ŠTO OSTARIMO, OSTARIMO ZATO ŠTO SE PRESTANEMO IGRATI U utorak, 23. svibnja 2017. godine, u Domu NOVINŠČAK na inicijativu Volonterskog ureda Međimurja i Centra za mlade Čakovec organizirano je međugeneracijsko druženje uz društvene igre.
Ponedjeljak, 22 Svibanj 2017 07:18

Dozvolite mi muzej i jа ću gа napuniti

Međunarodni dan muzeja kao kulturnih institucija u svijetu se obilježava od 1977. godine. Ove godine obilježili smo ga i u Domu NOVINŠČAK šetnjom do Starog grada Zrinskih u središtu Čakovca i posjetom Muzeju Međimurja smještenom u prostorijama dvorca.
„San je pismo, a mnoga pisma nisu ništa drugo nego snovi.“ U vrijeme suvremene tehnologije pomalo smo zaboravili kako je to kad nas poštar iznenadi pismom ili razglednicom. Svjetski dan pisanja pisama koji se obilježava 11. svibnja i Međunarodni dan obitelji koji se obilježava 13. svibnja pravi su povod da svoje obitelji iznenadimo pismom. Tako…
Utorak, 09 Svibanj 2017 07:46

Festival sportske rekreacije

NE PRESTAJEMO VJEŽBATI JER STARIMO, VEĆ OSTARIMO ZATO ŠTO SMO PRESTALI VJEŽBATI Dom za starije i nemoće osobe NOVINŠČAK ove je godine bio domaćin 2. Međimurskog festivala sportske rekreacije osoba starije životne dobi smještenih u domove.
Stranica 1 od 5